Ћирилица  |  Latinica  |  English  |  
   
 
Насловна  >  Туризам
 
Спортски туризам Верзија за штампу
  Спортски клубови

Власина је један од ретких крајева у Србији који пружа најразноврсније могућности за спортско-рекреативни туризам.

Власина има идеалне терене за зимске спортове: скијање, санкање, вожњу скутерима и клизање јер је у току зиме лед на језеру просечне дебљине 40 cm и задржава се око 45 дана, док се снег на Власинској висоравни задржава у просеку око 100 дана.

И летњи туризам има шта да понуди. Свеже сунчано време са ретким падавинама, чистим планинским ваздухом, због чега је и Власина добила назив „фабрика црвених крвних зрнаца“, идеално је за одмор и рекреацију.

Они жељни спорта и забаве могу се опробати у спортском риболову, вожњи чамцима, веслању и једрењу уколико ветрови на језеру то омогућавају. У јулу и августу посетиоци могу уживати у купању у језеру, јахању коња, вожњи џиповима, планинарењу и свакодневним шетњама у природи.

У току лета бројни спортисти долазе на кондиционе припреме јер идеална надморска висина и чист планински ваздух, како кажу спортисти утиче позитивно на њихову кондицију.

Смењују се веслачи, кошаркаши, фудбалери, атлетичари, бициклисти, боксери и каратисти и сви се слажу у једном: да на чистом власинском ваздуху тренинзи могу да трају дуже и много су квалитетнији.

Модерно опремљени угоститељски објекти домаћини су спортистима  из земље и  иностранства.

Већ по традицији се сваке године на висинским припремама смењују фудбалери Црвене звезде, фудбалских клубова Рад и Обилић као и бројни кошаркашки и други спортски клубови.

Многа спортска позната имена потекла су баш из наших крајева, а многи познати спортисти су прве спортске кораке започели управо на Власини.

 
Општина Сурдулица
Јавне набавке
Предео изузетних одлика Власина
Сурдулички Културни Центар
Прогрес
YouTube канал
Каталог - Копривштица
Каталог - Сурдулица
Стратегия в общините Сурдулица и Копривщица
Стратегија у општинама Сурдулица и Копривштица
Дунав осигурање
Soulfood
Србија.Моја земља.Моје путовање
 
         
Туристичка организација општине Сурдулица © 2011
Сва права задржана  |  Мапа сајта  |  Посета: 1.607.574