Ћирилица  |  Latinica  |  English  |  
   
 
Насловна  >  Туризам  >  Манифестације
 
Власинско лето Верзија за штампу

 

Други викенд у месецу јулу

На иницијативу културних ентузијаста Сурдулице, давне 1985. године, на прелепим теренима поред Власинског језера, одржана је прва културно-туристичка манифестација “Власинско лето”. Деценијама уназад, одавде па широм Европе, разлежу се звуци трубе који су били, а и данас јесу, знак препознавања када је реч о овим крајевима.

Први сабор је одржан 7. јула 1985. године. Још од првог предтакмичења, ову манифестацију карактерише богат ревијални програм у коме учествују изворне певачке и фолклорне групе Југоисточне Србије.

У ове дане и на Власини се паралелно са догађањима у Сурдулици одвија богат програм попут такмичења кувара у спремању рибљих специјалитета “Власински котлић”, такмичење риболоваца "Власинска удица", трка чамаца на језеру и "Џипијада".

У дане трајања манифестације, програм пропрати око 30.000 посетилаца, што је један од разлога за велико интересовање спонзора који помажу организацији.

У перспективи Власинског лета, организациони одбор планира очување изворног стваралаштва и самих корена етно музике у нас, уз тенденцију да се манифестација интернационализује, тако што ће у њеном ревијалном делу узимати учешће што већи број самоуких ствараоца и оркестара са Балкана и шире.

 

 
Општина Сурдулица
Јавне набавке
Предео изузетних одлика Власина
Сурдулички Културни Центар
Прогрес
YouTube канал
Каталог - Копривштица
Каталог - Сурдулица
Стратегия в общините Сурдулица и Копривщица
Стратегија у општинама Сурдулица и Копривштица
Дунав осигурање
Soulfood
Србија.Моја земља.Моје путовање
 
         
Туристичка организација општине Сурдулица © 2011
Сва права задржана  |  Мапа сајта  |  Посета: 1.607.541